Tartalom

FIGYELEM!

A weboldalunkon ÚJként jelölt termékeket csak az interneten keresztül lehet megrendelni illetve megvásárolni!
Raktárról kizárólag a HASZNÁLTként jelölt termékek kaphatók, melyek személyesen is megvásárolhatók!


1. Beköszöntő

2. Mi van itt?

3. Az áruház kialakítása, árukategóriák

4. Árutípusok, árujelölések, régiókódok

5. Regisztráció

6. Bevásárlókosár

7. Fizetési módok

8. Szállítási idők és átvételi módok

9. Reklamáció

10. Fontos!Beköszöntő

Üdvözöljük Önt a musicland virtuális lemezboltjában! Mindenekelőtt engedje meg, hogy tegezzük, hiszen már-már a háló hivatalos beszédformája ez, és nekünk is könnyebb így kommunikálni. (Arról nem is szólva, hogy egy nálunk jóval nagyobb nemzetközi vállalat is tegezi ügyfeleit, ráadásul nem csak írásban, de élőszóban úgyszintén... pedig csak bútorokat árulnak és azt is lapraszerelve...) Tehát akkor: Üdvözlünk a musicland virtuális lemezboltjában!

Cégünk a musicland.hu kft. (korábban Musicland Art Kft.) 1997 óta van jelen a CD/DVD kiskereskedelemben. Először a valós térben elhelyezkedő József körúti boltunkban kezdtük meg a hanghordozók árusítását, majd 2000-ben megnyitottuk Magyarország első internetes használt CD/DVD áruházát, mely fennállása óta több ezer elégedett vevővel büszkélkedhet. Célunk továbbra is az, hogy ügyfeleink visszajelzései és saját tapasztalataink alapján egy színvonalas, könnyen kezelhető és a lehetőségekhez mérten minden igényt kielégítő áruházat hozzunk létre illetve működtessünk. Bár mindent megteszünk e cél érdekében, sajnos a folyamatos fejlesztések ellenére- kisebb-nagyobb hibák előfordulhatnak. Amennyiben ilyet észlelsz, vagy egy jó ötlettel tudsz szolgálni a honlap vagy áruházunk működését illetően, oszd meg velünk a musicland[kukac]musicland.hu email címen.


Mi van itt?

Áruházunkban különböző CD-k, DVD-k és hagyományos LP-k (vinil, bakelit) közt böngészhetsz. Egy részük használt, másik részük nem. Kínálatunk naponta változik, úgyhogy ha nem találsz meg ma valamit, azt nyugodtan halaszd holnapra, mert lehet, hogy akkor már lesz, vagy írj nekünk és mi megpróbáljuk beszerezni. A kérdések özöne helyett javasoljuk, hogy Te írd meg, hogy mit szeretnél pontosan. Tehát: "Kérem csak abban az esetben küldjék el nekem, ha ez az amerikai kiadású, bónusszámos, hupikék hologramborítós CD, amin rajta van a 'Budapesten nincsen sörgyár' című dal, ami a kedvencem. Ha nem az, akkor nem is kell!" Ezt a megrendelőlap megjegyzés rovatában, teheted meg. Újdonságainkról, frissen beérkezett árucikkeinkről pedig úgy kaphatsz a leggyorsabban tájékoztatást, ha feliratkozol hírlevelünkre (maximum 1 email naponta).  "Kérem értesítsenek, ha érkezik..." kezdetű és tartalmú e-mailekkel nem áll módunkban foglalkozni.

FIGYELEM! A megadott szállítási idők csak tájékoztató jellegűek, mivel azokat az egyes Kiadók/Forgalmazók tájékoztatása szerint tesszük közzé, ezért ennek esetleges változásáért és az ebből adódó nem anyagi károkért felelősséget nem vállalunk!

A webáruházban található ÚJ termékek listázása az egyes Kiadók/Forgalmazók tájékoztatása alapján történik, ezért előfordulhat, hogy egy-egy termék beszerzése -az említett okok miatt- időközben bizonytalanná vagy lehetetlenné válik. Ebben az esetben mindig emailben tájékoztatjuk a megrendelőt. Az ebből adódó nem anyagi károkért felelősséget nem vállalunk!


Az oldalainkon feltüntetett egyes termékek adatai (borító, megjelenési idő, katalógusszám, számlista, stb.) csak tájékoztató jellegűek, melyet folyamatosan próbálunk pontosítani, de az ebből adódó félreértésekért,  nem anyagi károkért nem tudunk felelősséget vállalni!

A kiválasztott áru megrendelését a GLS futárszolgálatnak történő átadást követően már nem lehet visszamondani!


 

Az áruház kialakítása, árukategóriák

Az áruház kialakítása roppant egyszerű. 11 nagy kategóriára van felosztva: 
CD | CDS | LP | 12", 10", 7" | DVD | FILMZENE | VÁLOGATÁS | EGYÉB | AKCIÓ | ELŐRENDELHETŐ | FRISS

 • CD
  Itt listázott formátumok: CD, PCD, CD+DVD, SACD, DualDisc, DTSCD. Ezen belül egy előadók szerinti ábécé-bontást találhatsz, amelyen a megfelelő betűre kattintva tudod megnézni a fellelhető előadók listáját.  Az általunk keresett előadó nevére kattintva eljuthatunk az éppen aktuálisan megvásárolható CDk listájához. Egy adott termék képére vagy címére kattintva bővebb információkat kaphatunk a CD lemezről. Figyelem! Az ábécébe sorolás az előadók (együttes, szólista) neve alapján történik, de az angol szabályoknak megfelelően. Ezért pl. Mike Oldfield-et érdemes az "O" betűnél keresni, mert az "M" betűnél nem igen lesz található. Az együttesek esetében ez egyértelműbb, de itt is ki kell emelni, hogy a The Beatles nem a "T" betűnél keresendő, tehát a "The" előtagot mindig elhagyjuk.
   
 • CDS
  Itt listázott formátum: CDS, azaz maxi vagy single CD. Ezen belül egy előadók szerinti ábécé-bontást találhatsz, amelyen a megfelelő betűre kattintva tudod megnézni a fellelhető előadók listáját. Az általunk keresett előadó nevére kattintva eljuthatunk az éppen aktuálisan megvásárolható CDS-ek listájához. Egy adott termék képére vagy címére kattintva bővebb információkat kaphatunk a CDS lemezről. Figyelem! Az ábécébe sorolás az előadók (együttes, szólista) neve alapján történik, de az angol szabályoknak megfelelően. Ezért pl. Mike Oldfield-et érdemes az "O" betűnél keresni, mert az "M" betűnél nem igen lesz található. Az együttesek esetében ez egyértelműbb, de itt is ki kell emelni, hogy a The Beatles nem a "T" betűnél keresendő, tehát a "The" előtagot mindig elhagyjuk.
   
 • LP
  Itt listázott formátumok: LP, azaz hagyományos nagylemez (vinil vagy bakelit). Ezen belül egy előadók szerinti ábécé-bontást találhatsz, amelyen a megfelelő betűre kattintva tudod megnézni a fellelhető előadók listáját. Az általunk keresett előadó nevére kattintva eljuthatunk az éppen aktuálisan megvásárolható LP-k listájához. Egy adott termék képére vagy címére kattintva bővebb információkat kaphatunk a LP-ről. Figyelem! Az ábécébe sorolás az előadók (együttes, szólista) neve alapján történik, de az angol szabályoknak megfelelően. Ezért pl. Mike Oldfield-et érdemes az "O" betűnél keresni, mert az "M" betűnél nem igen lesz található. Az együttesek esetében ez egyértelműbb, de itt is ki kell emelni, hogy a The Beatles nem a "T" betűnél keresendő, tehát a "The" előtagot mindig elhagyjuk.
   
 • 12", 10", 7"
  Itt listázott formátumok: 12", 10", 7", azaz hagyományos maxilemez és kislemez (vinil vagy bakelit).
  Ezen belül egy előadók szerinti ábécé-bontást találhatsz, amelyen a megfelelő betűre kattintva tudod megnézni a fellelhető előadók listáját. Az általunk keresett előadó nevére kattintva eljuthatunk az éppen aktuálisan megvásárolható LP-k listájához. Egy adott termék képére vagy címére kattintva bővebb információkat kaphatunk a LP-ről. Figyelem! Az ábécébe sorolás az előadók (együttes, szólista) neve alapján történik, de az angol szabályoknak megfelelően. Ezért pl. Mike Oldfield-et érdemes az "O" betűnél keresni, mert az "M" betűnél nem igen lesz található. Az együttesek esetében ez egyértelműbb, de itt is ki kell emelni, hogy a The Beatles nem a "T" betűnél keresendő, tehát a "The" előtagot mindig elhagyjuk. 
 • DVD
  Itt listázott formátumok: DVD, CD+DVD, DualDisc, Blu-Ray, HD DVD, DVDA, UMD, VCD.
  Itt találod az összes zenei témájú, leginkább koncertet vagy klippeket tartalmazó filmet (pl.: Tina Turner - Live in Sydney). Természetesen itt is előadó szerinti ábécé-bontást találhatsz, amelyen a megfelelő betűre kattintva tudod megnézni a fellelhető előadók listáját. Az általunk keresett előadó nevére kattintva eljuthatunk az éppen aktuálisan megvásárolható DVDk listájához. Egy adott termék képére vagy címére kattintva bővebb információkat kaphatunk a DVD lemezről. Figyelem! Az ábécébe sorolás az előadók (együttes, szólista) neve alapján történik, de az angol szabályoknak megfelelően. Ezért pl. Mike Oldfield-et érdemes az "O" betűnél keresni, mert az "M" betűnél nem igen lesz található. Az együttesek esetében ez egyértelműbb, de itt is ki kell emelni, hogy a The Beatles nem a "T" betűnél keresendő, tehát a "The" előtagot mindig elhagyjuk.
   
 • FILMZENE
  Itt listázott formátumok: CD, CDS, CD+DVD, DualDisc, DTSCD, SACD, DVDA.
  Itt meglepő módon filmzenéket találhatsz, de nehezítésképpen az eredeti címükkel, magyar fordítás nélkül: (pl.: Something about Mary = Keresd a nőt!, Pulp Fiction = Ponyvaregény, Terminator 2. = Terminátorkettő) Természetesen itt filmcím szerinti ábécé-bontást találhatsz, amelyen a megfelelő betűre kattintva tudod megnézni a fellelhető filmzenék listáját. Egy adott termék képére vagy címére kattintva bővebb információkat kaphatunk a hanghordozóról. A megjegyzés rovatban lehetőség szerint feltüntetjük a zeneszerző nevét is.
   
 • VÁLOGATÁS
  Itt listázott formátumok: CD, CDS, CD+DVD, DualDisc, DTSCD, SACD, DVDA,  DVD, DVD+CD, Blu-Ray, HD DVD, UMD, VCD, VHS. Itt olyan termékeket találhatsz, amin különböző előadók (együttesek és szólisták) közreműködnek. Lehetőleg ne itt próbálj a nyomára akadni a "SIMPLY RED-Greatest Hits" lemezének, mert azt például a "CD" kategóriában találod meg. Itt inkább ilyeneket kereshetsz: "Bravo Hits 324., Best Of Hard Rock Legends, Z+ Dance Action 76., Great Love Songs, Just The Best Vol.843., Top Golden 60's, stb" Természetesen itt cím szerinti ábécé-bontást találhatsz, amelyen a megfelelő betűre kattintva tudod megnézni a fellelhető válogatások listáját. Egy adott termék képére vagy címére kattintva bővebb információkat kaphatunk a hanghordozóról.
   
 • EGYÉB
  Itt listázott formátumok: KÖNYV, USB, PÓLÓ, PLAKÁT, VHS. Ezen belül egy előadók szerinti ábécé-bontást találhatsz, amelyen a megfelelő betűre kattintva tudod megnézni a fellelhető előadók listáját.  Az általunk keresett előadó nevére kattintva eljuthatunk az éppen aktuálisan megvásárolható EGYÉB termékek listájához. Egy adott termék képére vagy címére kattintva bővebb információkat kaphatunk a termékről. Figyelem! Az ábécébe sorolás az előadók (együttes, szólista) neve alapján történik, de az angol szabályoknak megfelelően. Ezért pl. Mike Oldfield-et érdemes az "O" betűnél keresni, mert az "M" betűnél nem igen lesz található. Az együttesek esetében ez egyértelműbb, de itt is ki kell emelni, hogy a The Beatles nem a "T" betűnél keresendő, tehát a "The" előtagot mindig elhagyjuk.
   
 • AKCIÓ
  Itt listázunk minden olyan terméket –típustól függetlenül– melyek az eredeti árukhoz képest csökkentett, kedvezményes áron vásárolhatók meg a zárójelben feltüntetett időpontig. Az ezen idő alatt megrendelt akciós termék mindig a csökkentett áron kerül kiszámlázásra, függetlenül attól, hogy a kiszállításra esetleg az akció végeztével kerül sor.
   
 • ELŐRENDELHETŐ
  Itt listázunk minden olyan terméket –típustól függetlenül– melyek még nem jelentek meg (ti. nem kerültek forgalomba), de megrendelést már felveszünk rájuk. A várható megjelenési idő –melyet zárójelben tüntetünk fel– tájékoztató jellegű, kisebb-nagyobb pontatlanság néha előfordulhat (pl. elhalasztják a megjelenést). FIGYELEM! Az előrendelésekre vonatkozó szállítási idők mindig a megjelenés időpontjától számítanak!
 • FRISS
  Itt listázunk minden olyan terméket –típustól függetlenül– melyek a legutóbbi 24 órában kerültek be adatbázisunkba. Ezt a listát kapják meg minden nap hírlevelünkre feliratkozott látogatóink is.
A keresőben alapbeállításként a "Mindenre" "Minden kategóriában" funkciót használhatod (pl. Beatles Help) és ilyenkor keresett feltételnek megfelelő összes formátumot megkapod (CD, CDS, DVD, stb...). Amennyiben csak egy adott típusra szeretnél rákeresni (pl. LP), akkor a "Minden kategóriában" legördülő menüből válaszd ki az "LP kategóriában"-t!

Árutípusok, árujelölések, régiókódok

Áruházunkban az alábbi árutípus jelöléseket használjuk (ábécé sorrendben):
 
 • 12", 10", 7" > Hagyományos maxi- és kislemez
  Vinil vagy bakelit néven is közismert, általában 45 rpm fordulatszámú mikrobarázdás analóg hanghordozó. A használt 12", 10", 7" esetében a nemzetközileg is elfogadott "Goldmine Standard" állapotjelöléseket alkalmazzuk:

  • M (Mint – „új, kifogástalan”) Teljesen kifogástalan állapotú, soha le nem játszott lemez. A borító új, bontatlan, fóliázott. (Ha volt rajta gyárilag.)
  • NM (Near mint – „szinte újszerű”) Szinte kifogástalan állapotú lemez, esetleg egy-két nagyon apró felületi hajszálkarc fellelhető rajta, de a lejátszás teljesen sercegésmentes.
   A borítón nincs gyűrődés, hajtás, vágás, szakadás. Leginkább úgy néz ki, mint egy újonnan vásárolt lemez, amit éppen csak kibontottak és nem nagyon használtak.
  • VG+ (Very good plus – „kiváló” a NM 50%-a) A lemezről egyértelműen megállapítható, hogy használt, de a régi tulajdonosa vigyázott rá. A felületén látható némi kopás, kisebb karcolások, de ezek nem befolyásolják jeletősen a hallgatási élményt. A cimke lehet kissé kopottabb, fakóbb, de csak kis mértékben. A lemezközép lyuk a sokszori lejátszás után is ép, nem deformált. 
   A külső és belső borítón lehet némi használatból eredő (kör)kopás, minimális gyűrődés, cut-out hole.
  • VG (Very good – „nagyon jó” a NM 25%-a) A lemezről egyértelműen megállapítható, hogy használt. Általában ugyanazok a hibák vannak rajta, mint a VG+ lemezeken, de sokkal hangsúlyosabban: látható és érezhető felületi karcok vannak rajta, a felszíni zaj (sercegés, pattogás) hallható (különösen a halkabb részeknél), de nem nyomja el a zenét, így az még élvezhető marad. A cimke kopott vagy fakó, lehet rajta kézírás vagy matrica(maradék)
   A külső és belső borítón lehet használatból eredő kör- vagy élkopás, gyűrődés, cut-out hole, árcédula vagy annak nyoma. (Viszont ezek a hibák nem mind egyszerre vannak jelen!)
  • G vagy G+ (Good vagy Good plus – „jó” vagy "egész jó" a NM 10-15%-a) Erősen használt lemez, zavaró felszíni zaj (sercegés,pattogás) hallható, de a lemez végigjátszható, nem ugrik.
   A borítón nagyobb felületi (kör)kopás, gyűrődés, árcédula vagy annak nyoma, ragasztószalag vagy annak nyoma, kézírás vagy élein szakadás található.
  • F vagy P (Fair vagy Poor – „tűrhető” vagy "gyenge" a NM 0-5%-a) Rossz állapotú, akár görbe, hullámos lemez, mély karcokkal, erős felületi zajokkal (sercegés, pattogás), a tű néhol ugrik vagy ismétel.
   A borító szakadt, foltos, ázott vagy gyűrött, esetleg hiányos.
 • BR > Blu-ray Disc
  A DVD egyik utódja, mely sokkal jobb minőségű hang és kép tulajdonságokkal rendelkezik a magasabb tárolókapacitásnak köszönhetően. A BR-hez külön Blu-ray vagy kompatibilis lejátszó szükséges, mert a hagyományos DVD lejátszókon nem lehet lejátszani!

  A játékfilmek esetében kizárólag a Magyarországon érvényes B/2-es vagy 0-ás régiókóddal ellátott eredeti, gyári BR-eket forgalmazzuk. A megjegyzés rovatban mindig feltüntetjük, hogy az adott film feliratos vagy szinkronizált. Amennyiben a film csak az eredeti (idegennyelvű) címen és megjegyzés nélkül szerepel, úgy az magyar szinkronnal vagy felirattal nem rendelkezik.

  A zenés filmek esetében a Magyarországon érvényes B/2-es és 0-ás régiókóddal ellátott BR-eken kívül az Amerikai Egyesült Államokban (USA) érvényes A/1-es régiókódos BR-eket is forgalmazunk.

  FIGYELEM! Az 1-es régiókóddal ellátott BR-ek nem minden lejátszón működnek, mert Magyarországon a B/2-es és 0-ás régiókód van érvényben! Kérjük, hogy még a megrendelés előtt győződj meg arról, hogy a lejátszód képes-e az A/1-es régiókód lejátszására! 
  Ha a terméknél az (USA Import, Régiókód: A/1 vagy 0, Kérjük érdeklődjön!) olvasható megjegyzésként, akkor kérjük, hogy még a megrendelés előtt telefonon vagy e-mailben kérj pontos tájékoztatást tőlünk, mert utólag ezzel kapcsolatos reklamációt nem tudunk elfogadni! 
  Ha a terméknél az (USA Import, Régiókód: A/1) megjegyzés olvasható, akkor az biztos, hogy kizárólag az arra alkalmas készülékeken lejátszható! Az utólagos reklamációra itt sincsen mód!


 • CD > Compact Disc
  Digitális audió nagylemez
 • CDS > Maxi CD, Single
  Ugyan az, mint a CD, csak általában egy nagylemezzel ellentétben ez mindössze 3-4 számot tartalmaz.
 • DTSCD > DTS Audio Compact Disc
  Olyan CD lemez, melyen a sztereó hangsáv helyett 5.1 DTS hangsáv található. Csak olyan CD vagy DVD lejátszóval hallgatható, ami rendelkezik DTS audió dekóderrel.
 • DualDisc > Kétoldalas lemez
  Olyan lemez, melynek egyik oldala CD, másik oldala DVD általában. Léteznek már egyéb variációk is: SACD+DVD, CD+DVDA, stb. Ha az áru típusaként pl. CD+DVD van megadva, de a megjegyzés rovatban ezt látjuk, akkor az azt jelenti hogy 2 lemez helyett 1 darab kétoldalas lemezt találunk a tokban.
 • DVD > Digital Versatile Disc, Digital Video Disc 
  A Magyarországon érvényes 2-es és 0-ás régiókóddal ellátott DVD-ken kívül az Amerikai Egyesült Államokban (USA) érvényes 1-es régiókódos DVD-ket is forgalmazunk.

  FIGYELEM! Az 1-es régiókóddal ellátott DVD-k nem minden lejátszón működnek, mert Magyarországon a 2-es és 0-ás régiókód van érvényben! Kérjük, hogy még a megrendelés előtt győződj meg arról, hogy a lejátszód képes-e az 1-es régiókód lejátszására!
  Ha a terméknél az (USA Import, Régiókód: 1 vagy 0, Kérjük érdeklődjön!) olvasható megjegyzésként, akkor kérjük, hogy még a megrendelés előtt telefonon vagy e-mailben kérj pontos tájékoztatást tőlünk, mert utólag ezzel kapcsolatos reklamációt nem tudunk elfogadni! 
  Ha a terméknél az (USA Import, Régiókód: 1) megjegyzés olvasható, akkor az biztos, hogy kizárólag az arra alkalmas készülékeken lejátszható! Az utólagos reklamációra itt sincsen mód!
  Amennyiben szeretnéd, hogy az asztali DVD lejátszód minden régiókódot lejátszon, látogass el a videohelp.com oldalra a megoldásért. 


 • DVDA > Digital Versatile Disc Audio
  Kizárólag DVD-A vagy arra alkalmas DVD lejátszóban hallgatható, képanyagot nem tartalmazó, kiváló hangminőségű (5.1, Surround, DTS, stb.) audió anyag, mely hagyományos CD lejátszón nem hallgatható.
 • DVDS > Digital Versatile Disc Single
  Ugyanaz mint a DVD, de mindössze egy vagy két videoklippet, dalt és/vagy egyéb, az előadóval kapcsolatos információt tartalmaz. (Kérjük, olvasd el a régiókódokra vonatkozó figyelmeztetést a DVD leírásánál!)
 • HDDVD > HD DVD, High Definition Digital Video Disc
  A DVD egyik utódja, mely sokkal jobb minőségű hang és kép tulajdonságokkal rendelkezik a magasabb tárolókapacitásnak köszönhetően. A HD DVD-hez külön HD DVD vagy kompatibilis lejátszó szükséges, mert a hagyományos DVD lejátszókon nem lehet lejátszani!

  A játékfilmek esetében kizárólag eredeti, gyári HD DVD-ket forgalmazzuk. A megjegyzés rovatban mindig feltüntetjük, hogy az adott film feliratos vagy szinkronizált. Amennyiben a film csak az eredeti (idegennyelvű) címen és megjegyzés nélkül szerepel, úgy az magyar szinkronnal vagy felirattal nem rendelkezik.
   
  A HD DVD lemezek esetében jelenleg nem alkalmaznak régiókódokat.
 • KÖNYV > Zenei könyv
  Zenéről, zenészről szóló magyar vagy idegennyelvű könyv.
 • LP > Hagyományos nagylemez
  Vinil vagy bakelit néven is közismert, általában 33⅓ rpm fordulatszámú mikrobarázdás analóg hanghordozó. A használt LP-k esetében a esetében a nemzetközileg is elfogadott "Goldmine Standard" állapotjelöléseket alkalmazzuk:

  • M (Mint – „új, kifogástalan”) Teljesen kifogástalan állapotú, soha le nem játszott lemez. A borító új, bontatlan, fóliázott. (Ha volt rajta gyárilag.)
  • NM (Near mint – „szinte újszerű”) Szinte kifogástalan állapotú lemez, esetleg egy-két nagyon apró felületi hajszálkarc fellelhető rajta, de a lejátszás teljesen sercegésmentes.
   A borítón nincs gyűrődés, hajtás, vágás, szakadás. Leginkább úgy néz ki, mint egy újonnan vásárolt lemez, amit éppen csak kibontottak és nem nagyon használtak.
  • VG+ (Very good plus – „kiváló” a NM 50%-a) A lemezről egyértelműen megállapítható, hogy használt, de a régi tulajdonosa vigyázott rá. A felületén látható némi kopás, kisebb karcolások, de ezek nem befolyásolják jeletősen a hallgatási élményt. A cimke lehet kissé kopottabb, fakóbb, de csak kis mértékben. A lemezközép lyuk a sokszori lejátszás után is ép, nem deformált. 
   A külső és belső borítón lehet némi használatból eredő (kör)kopás, minimális gyűrődés, cut-out hole.
  • VG (Very good – „nagyon jó” a NM 25%-a) A lemezről egyértelműen megállapítható, hogy használt. Általában ugyanazok a hibák vannak rajta, mint a VG+ lemezeken, de sokkal hangsúlyosabban: látható és érezhető felületi karcok vannak rajta, a felszíni zaj (sercegés, pattogás) hallható (különösen a halkabb részeknél), de nem nyomja el a zenét, így az még élvezhető marad. A cimke kopott vagy fakó, lehet rajta kézírás vagy matrica(maradék)
   A külső és belső borítón lehet használatból eredő kör- vagy élkopás, gyűrődés, cut-out hole, árcédula vagy annak nyoma. (Viszont ezek a hibák nem mind egyszerre vannak jelen!)
  • G vagy G+ (Good vagy Good plus – „jó” vagy "egész jó" a NM 10-15%-a) Erősen használt lemez, zavaró felszíni zaj (sercegés,pattogás) hallható, de a lemez végigjátszható, nem ugrik.
   A borítón nagyobb felületi (kör)kopás, gyűrődés, árcédula vagy annak nyoma, ragasztószalag vagy annak nyoma, kézírás vagy élein szakadás található.
  • F vagy P (Fair vagy Poor – „tűrhető” vagy "gyenge" a NM 0-5%-a) Rossz állapotú, akár görbe, hullámos lemez, mély karcokkal, erős felületi zajokkal (sercegés, pattogás), a tű néhol ugrik vagy ismétel.
   A borító szakadt, foltos, ázott vagy gyűrött, esetleg hiányos.
 • PCD > Papírtokos CD
  Ugyan az, mint a CD, csak nem hagyományos műanyag tokban, hanem papírtokos változatban. (A gyűjtők egyik kedvelt célpontja).
 • PCDS > Papírtokos Maxi CD, Single
  Ugyan az, mint a CDS, csak nem hagyományos műanyag tokban, hanem papírtokos változatban. (A gyűjtők egyik kedvelt célpontja). Általában egy nagylemezzel ellentétben ez mindössze 3-4 számot tartalmaz.
 • PDVD > Papírtokos DVD
  Ugyan az, mint a DVD, csak nem hagyományos műanyag tokban, hanem papírtokos változatban. (Kérjük, olvasd el a régiókódokra vonatkozó figyelmeztetést a DVD leírásánál!)
 • PÓLÓ > Felsőruházati termék :-)
  Együttesek, előadók pólói a szokásos (S, M, L, XL, stb.) méretekben.
 • SACD > Super Audio Compact Disc
  SACD lejátszóban hallgatható, képanyagot nem tartalmazó, kiváló hangminőségű (5.1, Surround, DSD) audió anyag. Amennyiben az adott termék megjegyzésében (Hybrid) van feltüntetve, úgy az SACD hagyományos CD lejátszón is meghallgatható.
 • UMD > Universal Media Disc
  Kizárólag PlayStation készüléken lejátszható lemez, mely hangot és képet egyaránt tartalmazhat.

  A játékfilmek esetében kizárólag a Magyarországon érvényes 2-es vagy 0-ás régiókóddal ellátott eredeti, gyári UMD-ket forgalmazzuk. A megjegyzés rovatban mindig feltüntetjük, hogy az adott film feliratos vagy szinkronizált. Amennyiben a film csak az eredeti (idegennyelvű) címen és megjegyzés nélkül szerepel, úgy az magyar szinkronnal vagy felirattal nem rendelkezik.

  A zenés filmek esetében a Magyarországon érvényes 2-es és 0-ás régiókóddal ellátott UMD-ken kívül az Amerikai Egyesült Államokban (USA) érvényes 1-es régiókódos UMD-ket is forgalmazunk.

  Kérjük, olvasd el a régiókódokra vonatkozó figyelmeztetést a DVD leírásánál!
 • VCD > Video CD
  Ezek PC-vel (komputer) vagy kompatibilis DVD-vel lejátszható eredeti gyári videók, amelyek hagyományos CD-játszóval nem lejátszhatók!
 • VHS > Videokazetta
  PAL rendszerű felvételek eredeti gyári kazettákon.
 • ÁLLAPOTOK > Használt vagy új
  A termék állapota szerint lehet: 
o      Új: Teljesen "vadonat" új, eredeti, gyári termék
o      Használt: Ez azt jelenti, hogy a termék az ára szerint használt, de állapotára nézve nem feltétlenül használt, sőt lehet "vadonat" új is. Használt állapotú terméken is természetesen a lejátszható, hallgatható, de esetlegesen kisebb karcoktól, foltoktól nem mentes láthatóan már "second hand" lemezt értjük.

Természetesen hiba előfordulhat a legjobb szándékunk ellenére és tekintet nélkül arra, hogy új vagy használt a termék. Ne feledjük: a lejátszás minősége nem csak a lemeztől függ, hanem a lejátszótól is! 

A keresőben alapbeállításként a "Mindenre" "Minden kategóriában" funkciót használhatod (pl. Beatles Help) és ilyenkor keresett feltételnek megfelelő összes formátumot megkapod (CD, CDS, DVD, stb...). Amennyiben csak egy adott típusra szeretnél rákeresni (pl. LP), akkor a "Minden kategóriában" legördülő menüből válaszd ki az "LP kategóriában"-t!

Regisztráció

Szolgáltatásaink igénybevételéhez először regisztrálnod kell magad itt. Kérjük, hogy az összes mezőt értelemszerűen, figyelmesen és pontosan töltsd ki. Ne sajnáld a billentyűzetet például a "Budapest" vagy az "utca" szavak leírásakor. Szállítási címként érdemes azt a címet megadni, ahol hétköznap, munkaidőben (8 és 17 óra között) általában tartózkodsz, mert a kiszállításokat végző cég (GLS futárszolgálat) ebben az időszakban teljesíti a kiszállításokat.  A sikeres regisztrációról a megadott e-mail címre rendszerünk automatikusan értesítést küld, melyben egy aktiváló kódot találsz. Ezt kell beírni a regisztráció érvényesítéséhez az "Aktiváló kód" mezőbe. Ezt csak egyszer, a legelső regisztrációnál kell megtenned.

A továbbiakban már a felhasználóneved és jelszavad begépelésével és a [BEJELENTKEZÉS] gomb megnyomásával tudsz rendszerünkbe bejelentkezni. Adataidat –a felhasználónév kivételével- a bejelentkezést követően az [ADATMÓDOSÍTÁS] gomb megnyomásával, illetve a saját nevedre kattintással tudod megváltoztatni. Az elfelejtett jelszavadat a felhasználóneved beírásával a regisztrációkor megadott e-mail címedre rendszerünk automatikusan elküldi.

Rendeléskor minden regisztrációt megvizsgálunk és a hiányos vagy helytelen adatokat tartalmazókat külön értesítés nélkül töröljük és a rendelést nem teljesítjük!

FIGYELEM! Munkatársainknak az aktiváló kódokhoz és a jelszavakhoz nincsen hozzáférése és tudomása sem róluk, így kérjük, hogy azt külön e-mailben ne kérjétek tőlünk, mert mi sem tudjuk!


 

Bevásárlókosár

Áruházunkban a megrendelni kívánt áru adatlapján található kosár ikonra kattintva megnyílik egy virtuális bevásárlókosár, melybe –ha van ilyen– a további megrendeléseid is gyűlni fognak. Ha végeztél, a [FIZETEK] gombra kattintva tudsz a "pénztárhoz" jutni, azaz a megrendelésedet véglegesíteni és nekünk elküldeni. Ugyancsak ott kell beállítani a választott fizetési és szállítási módot. A [VÁSÁRLÁS FOLYTATÁSA] gombra kattintva a legutolsó látogatott oldalra tudsz visszatérni. Miközben áruházunkban válogatsz a gép folyamatosan megőrzi bevásárlókosarad tartalmát, amit a fejlécben található [KOSÁR] gombra kattintva vagy a fejléc alatt a jobboldali oszlopban bármikor megnézhetsz, módosíthatsz vagy éppen törölhetsz. Ha a [KIJELENTKEZÉS] gombot vásárlás közben bármikor megnyomod, a kosár a kilépésed után automatikusan kiüríti magát. Ha böngésződet véletlenül zárod be, kosarad kb. 1 órán át megőrzi a tartalmát, de ezt követően automatikusan üríti magát.

Fizetési módok

Az áru mellett feltüntetett forintösszeg fixen megállapított és nem alkuképes. Tartalmazza az ÁFÁ-t, de nem tartalmazza az egyéb járulékos költségeket (csomagolási- és szállítási költség), melyek a megrendeléskor felmerülhetnek. A csomagolási- és szállítási költség darabszámtól, súlytól és értéktől függetlenül egész Magyarország területére egységesen 1490 forint, melyet a rendszerünk a fizetéskor ad hozzá az áru/áruk végösszegéhez. A teljes fizetendő végösszeget az oldal alján, piros csíkban elhelyezve találhatod meg.

Áruházunkban az alábbi két fizetési mód közül választhatsz:
 
 • Bankkártya
  A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja. Magyar Nemzeti Bank engedély száma: H-EN-I-1064/2013

  FIGYELEM! A Barion szervereit a Norton/Symantec/Verisign 256 bites SSL titkosítása védi. A Barion rendelkezik a bankkártya társaságok által megkövetelt PCI DSS tanúsítvánnyal, így jogosult bankkártya adatokat kezelni. A Barion szerverek biztonságát a Magyar Nemzeti Bank előírása szerint alakították ki. A fizetés közvetlenül a Barion által biztosított, a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előirásai szerint működő fizetőoldalon történik, tehát nem a musicland oldalán! A musiclandnek sem hozzáférése, sem belepillantása nincs a bankkártyák számába és pinkódjába illetve a hozzájuk tartozó számlák egyenlegébe, sem más banktitoknak minősülő adatba!
 • Utánvétel
  GLS futárszolgálat által kiszállított árut az átvételkor kell kifizetned készpénzben vagy bankkártyával a futárnak. Külföldre utánvételesen nem tudunk csomagot küldeni!

Szállítási idők és átvételi módok

Csomagjaink kiszállítását Magyarország egész területére az GLS futárszolgálat végzi a megrendelésben megadott szállítási címre. A külföldre irányuló csomagokat  a Magyar Posta szállítja.
 
 • HASZNÁLT termékek szállítási ideje
  A használt termékek esetében a szállítási idő kb. 2-3 nap. Ez azt jelenti, hogy a terméket a megrendelést követő kb. 2-3 napon belül elküldjük/postázzuk. (Ez az időpont nem a kézbesítésre vonatkozik! Feleslegesen nem tartunk vissza semmit: amint megvan, küldjük!). Amennyiben a megrendelés olyan ÚJ terméket is tartalmaz, melynek szállítási ideje eltér a HASZNÁLT termékétől, úgy a szállítás a hosszabbik szállítási idővel történik (kivétel: ha a megrendelő két külön csomagban kéri a kiszállítást).
   
 • ÚJ termékek szállítási ideje
  Az új termékek esetében megadott szállítási idők kb. 2-3 nap vagy kb. 2-4 hét. Ez azt jelenti, hogy a terméket várhatóan a megrendelést követő kb. 2-3 napon vagy kb. 2-4 héten belül elküldjük/postázzuk. (Ez az időpont nem a kézbesítésre vonatkozik! Feleslegesen nem tartunk vissza semmit: amint megvan, küldjük...). Amennyiben a megrendelés több ÚJ terméket is tartalmaz, de szállítási idejük eltérő egymástól, úgy a szállítás a hosszabbik szállítási idővel történik (kivétel: ha a megrendelő két külön csomagban kéri a kiszállítást).

  FIGYELEM! A megadott szállítási idők csak tájékoztató jellegűek, mivel azokat az egyes Kiadók/Forgalmazók tájékoztatása szerint tesszük közzé, ezért ennek esetleges változásáért és az ebből adódó nem anyagi károkért felelősséget nem vállalunk!

  A webáruházban található ÚJ termékek listázása az egyes Kiadók/Forgalmazók tájékoztatása alapján történik, ezért előfordulhat, hogy egy-egy termék beszerzése az említett okok miatt időközben bizonytalanná vagy lehetetlenné válik. Ebben az esetben mindig emailben tájékoztatjuk a megrendelőt. Az ebből adódó nem anyagi károkért felelősséget nem vállalunk! • Futárszolgálat (GLS)
  Az ÚJ árut mindig új, sérülésmentes tokban, légpárnás borítékban vagy speciálisan CD/DVD/LP csomagolásra kialakított kartondobozban küldjük el a megrendelésben megadott szállítási címre. A futárszolgálat részére történő átadáskor a megrendelőnek kizárólag emailben küldünk értesítést, telefonálni nem fogunk/tudunk. Az emailben a csomagszám illetve utánvétel esetén a futárnak fizetendő összeg is szerepel. A futárszolgálat garantálja az átadást követő 1 munkanapon belüli kézbesítést hétköznapokon 8:00-17:00 között. Sikertelen kézbesítés esetén a futárköltség tartalmaz egy másodszori illetve harmadszori kiszállítást is, azonban az át nem vett csomagok minden további költsége a megrendelőt terheli. A csomagkövetésre a GLS nyomkövetés oldalán az emailben megadott csomagszám beírásával van lehetőség. További információt a GLS oldalán találsz!

  A futárköltség díja a fizetés módjától (bankkártyás vagy utánvételes) valamint a csomag súlyától és értékétől függetlenül egész Magyarország területére egységesen 1490 forint. 25.000 forint összeg feletti árumennyiség egyszeri együttes rendelésekor és szállításakor futárköltséget nem számítunk fel!

  FIGYELEM! A musiclandnek semmilyen beleszólási/módosítási lehetőség nincsen az GLS futárok munkarendjébe, munkamódszerébe és a kézbesítés módjába, idejébe (pl. "a futár telefonáljon ha..." vagy "délelőtt hozzák ki..."). Kérjük ilyen esetekben az értesítési emailben is megadott, a GLS elérhetőségeinek valamelyikét használni!
 • Személyes átvétel
  Személyes átvételre budapesti boltunkban van lehetőség. Amikor a megrendelést összeállítottuk és az átvehető, akkor a megrendelőt minden esetben SMS-ben értesítjük! Természetesen a személyes átvétel esetében nincsen futárköltség!

  FIGYELEM! A helyszíni készpénzes fizetés esetén az SMS értesítést követően 1 hét (7 nap) áll rendelkezésre az áru átvételére! Ezt követően a megrendelést minden további értesítés nélkül semmisnek nyilvánítjuk és a megrendelőjét webáruházunk használatától a továbbiakban eltiltjuk! Bankkártyás fizetés esetére ez nem vonatkozik, mivel akkor a vételár előre kiegyenlítésre került!
  • musicland.hu
   Cím: 1077 Budapest, Almássy tér 8. (bejárat a Tivadar utca felől!)
   Megközelítés: Gyalogosan: pl. a 4-6 villamos Wesselényi utcai megállójától a Barcsay utcán keresztül kb. 3 perc séta. Gépkocsival: a Dohány utca felől a Szövetség utcába, majd onnan a Tivadar utcába kanyarodva. Parkolás: pl. a bolt előtt a Tivadar utcában (Figyelem! Munkanapokon 8-18 óra között fizető zóna!)
   Telefon: (+36-1) 365-19-29, (+36-70) 606-5000
   Nyitva tartás: Hétfő-Péntek: kb. 11.00-19.00, Szombat-Vasárnap: kb. zárva


   1077 Budapest, Almássy tér 8. nagyobb térképen való megjelenítéseReklamáció


Ez esetben kérjük az okot (pl. a CD az 5. szám 2 perc 43. másodpercénél ugrik) azonnal jelezni a bajvan[kukac]musicland.hu címen. A jóvátétel lehetőségeiről –a reklamáció természetétől függően– e-mailben vagy telefonon adunk tájékoztatást. A visszajuttatás mindennemű költsége (postaköltség) a vásárlót terheli kivétel, ha a felelősség bizonyíthatóan miénk.


Fontos!

A használt árucikkekből általában 1-1 példánnyal rendelkezünk, míg az új termékek listázása az egyes Kiadók/Forgalmazók tájékoztatása alapján történik, ezért előfordulhat, hogy egy-egy termék beszerzése -a fent említett okok miatt- időközben bizonytalanná vagy lehetetlenné válik. A rendelésről minden esetben automatikus e-mail visszajelzést küldünk. Külön értesítést csak abban az esetben küldünk, ha a kért árucikk esetleg időközben elfogyott vagy a szállítási ideje módosult. Az ebből adódó nem anyagi károkért (pl. nem ért oda a születésnapra) felelősséget nem válalunk! Az oldalainkon feltüntetett egyes termékek adatai (borító, megjelenési idő, katalógusszám, számlista, stb.) csak tájékoztató jellegűek, melyet folyamatosan próbálunk pontosítani, de az ebből adódó félreértésekért, nem anyagi károkért nem tudunk felelősséget vállalni.
A megrendelés módosítására (pl. lemondás) kizárólag addig van lehetőség, ameddig az árut nem adjuk át a GLS futárszolgálatnak kézbesítésre. Ezt követően a megrendelést módosítani nem lehet, mert a törvények értelmében ez már teljesített megrendelésnek számít!
Előjegyzést, előrendelést semmilyen esetben és semmilyen használt árucikkre nem veszünk fel! Nézz körül rendesen, hogy mindent megrendeltél-e, mert utólagosan nem áll módunkban egy, már meglévő rendelésedhez egy újabb árucikket tenni. Csak a weblapunkon keresztül érkező megrendeléseket fogadjuk el. Az egyéni e-mail címről küldött megrendeléseket tárgytalannak tekintjük!
A weboldal tulajdonosa, fenntartója és valamennyi jog gyakorlója a
musicland.hu kft.
©1999-2014

 

   
Az oldal használatához Internet Explorer 5.5 vagy újabb, illetve Mozilla Firefox 1.0 vagy újabb böngésző, és legalább 1024x768 felbontás szükséges. Opera használata nem javasolt!

musicland v3.0 copyright © by musicland.hu kft. 1999-2023


Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013